Ehok logo
57333538 2631419030264267 9071420281515409408 o

Huszonkét nemzet képviselte magát az idei Nemzetközi Kulturális Esten

 

A rendezvényt nyolcadik alkalommal is az Orvostudományi kar dékánja nyitotta meg, ebben az évben Dr. Lázár György. A beszédeket követően különböző országok hallgatói vették át a színpadot ilyen módon is biztosítva az est nemzetközi színvonalát, nemcsak a produkciók a minőségével. Több mint kétezer, többségiben nemzetközi hallgatót, bilincselt le többek között Dél-Korea, India, Nigéria produkciója. A közönség reakciójából ítélve, bármiféle szubjektivitást hátrahagyva jelenthetjük ki, hogy a show-t a magyar néptáncosok lopták el, hol meglepő - hol lebilincselő produkciójukkal.

 

 

Dr. Széll Márta rektorhelyettes asszony kiemelte beszédében, hogy egy ilyen est tökéletesen reprezentálja, hogy milyen sokszínű és nemzetközi a hallgatói élet Szegeden és a diákok tehetsége nemcsak a tanulásban vagy vizsgázásban nyilvánul meg.

 

 

Az est további részében a vendégeknek tizenkilenc ország konyháját volt lehetőségük megízlelni az erre a célra felállított standoknál, ahol az adott országról pár színes kép vagy infó grafika segítségével pár hasznos információt is megismerhettek. A hallgatók különböző desszertekkel, levesekkel és fő ételekkel készültek, a kétezer vendégből adódóan jelen esetben a gyorsaságon is múlott ki milyen mértékben tudta gasztronómiai oldalról is kiélvezni az estét. Kínálat a norvég lazactól kezdve a japán sushin át a jordániai hús golyókig terjedt. Zárásképpen a túlzott kalóriabevitelt az X-Faktorban is fellépő, jelenleg traumatológus rezidens Taka által megnyitott bulival dolgozták le a résztvevők.