Ehok logo
H%c3%96k cip%c5%91sdoboz akci%c3%b3

Karácsonyi adománygyűjtést szervez az SZTE BTK HÖK

A ünnepek közeledtével a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának testülete a Karitáció Alapítvánnyal és a Babtista Szeretetszolgálattal karöltve, idén is adománygyűjtést szervez a rászoruló és beteg gyermekek részére.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány az 1996-os megalapítása óta eltelt évek alatt akkorára nőtt, hogy  a világ 18 országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programokat szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára, így könnyítve nehéz helyzetükön lehetőséget biztosítva számukra egy emberibb élethez. Az alapítvány egyik ötlete ma már országszerte ismertté vált: a Cipősdoboz akciónak célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása.

A Karitáció Alapítvány a szociális, családsegítő, kulturális, egészségvédelmi és gyógyító tevékenységét közhasznú jelleggel működteti. Egész évben segítő programokkal teszik a nélkülözők életét könnyebbé, boldogabbá. Az alapítvány egyik nagy sikere a Bohócdoktor Mozgalom, ami már 2008 óta működik. Segítő tevékenységükkel minden héten más más kórházakban varázsolnak mosolyt a gyermekek arcára. 

A BTK HÖK segítségével bárki csatlakozhat az adakozáshoz. A Cipősdoboz akcióhoz nem kell mást tenni, mint keresni egy üres cipősdobozt, majd megtölteni olyan apróságokkal, amiknek egy nélkülöző kisfiú vagy kislány örülne. Kerülhet bele könyv, színező, játék, sporteszköz, higiéniai felszerelés, nem romlandó édesség, iskolai felszerelés, íróeszköz, stb. - az ajándékoknak csak a fantázia és a doboz mérete szabhat határt. 
A dobozt ekkor be kell csomagolni, valamint ráírni, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak készült az ajándék, és bevinni az SZTE BTK HÖK irodára december 20-ig. 

Idén a Bohócdoktorok munkáját is segíthetik az adakozni vágyók, egy tábla csokoládéval, melyet december 14-ig lehet leadni szintén a BTK HÖK irodáján. 
 

További információ: https://www.facebook.com/events/1121680174678758/

http://ciposdoboz.hu/

http://karitacio.hu/

SZTE EHÖK