Ehok logo
Education button2

Információk a tanulmányi ösztöndíjról

A tanulmányi ösztöndíj teljesítmény alapú, tehát nem szociális alapon lehet jogosult a hallgató az adott juttatásra, hanem az előző féléves teljesítménye alapján, melyet a korrigált kreditindex kiszámításával kaphat meg.

Az ösztöndíj elnyeréséhez szükséges legalább egy aktív lezárt félév az adott szakon, így az elsőéves hallgatók leghamarabb a 2018/2019-es tanév II. (tavaszi) félévében részesülhetnek a juttatásban. Kritérium továbbá, hogy csak az államilag támogatott teljes idejű képzésben résztvevők jogosultak az ösztöndíjra.

A tanulmányi ösztöndíjat öt hónapra nyerheti el egy hallgató, melnyek összege 9300 és 32000 forint között mozog, az elért átlag alapján. Az összegek azonban módosulhatnak a rendelkezésre álló keretösszeg és a részesülés mértéke alapján.

Amennyiben a hallgató nem ért egyet a tanulmányi ösztöndíjával kapcsolatos döntéssel, a döntést követően 15 napig jogorvoslati kérelem beadására van lehetősége, melyet a Modulo felületén kell beadni az EHÖK virtuális iroda alatt. Ezen kérelmet a Rektornak kell címezni és első fokon az SZTE EHÖK Elnöksége vizsgálja felül. Ha az első fokon eljáró szerv döntését nem változtatja meg, a kérelem továbbításra kerül a Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Kollégiumának. Fontos, hogy amennyiben a tanulmányi ösztöndíj megállapítása során egy vagy több kurzus nem került beszámításra, mert nem rögzítették időben a jegyet a Neptun tanulmányi rendszerben, a Moduloban található „Átlagmódosítási kérelem” beadása szükséges. Az átlagmódosító kérelmet a Hallgatói Szolgáltató Iroda kezeli és lényege az, hogy ha a döntést követően megváltozott egy adott hallgató tanulmányi átlaga, a Hallgatói Szolgáltató Iroda korrigálja a hallgató ösztöndíjának mértékét, jogorvoslati kérelem nélkül.

Kérdés esetén az SZTE EHÖK juttatási és térítési referensét lehet keresni a jutter@ehok.u-szeged.hu e-mail címen vagy személyesen az EHÖK irodában (6722, Szeged, Szentháromság u. 34).

Bővebb információ a csatolmányban.

SZTE EHÖK

Tanulmanyi osztondij info szte