Ehok logo
Persely

Utazási jogosultsággal kapcsolatos információk

Az SZTE EHÖK Elnöksége 2017. szeptember 5-én fog döntést hozni a rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet ponthatárairól. Ennek függvényében a városi tanulóbérletet elnyert hallgatók leghamarabb 2017. szeptember 6-tól vehetik át bérletüket a Hallgatói Szolgáltató Irodán.

A "Beadva" státuszú rendszeres szociális ösztöndíj igénylések a ponthatárhúzást követően kerülnek majd más státuszba.

 

~ A már meglévő, szegedi hallgatói jogviszonyt igazoló, érvényes nappali diákigazolvány*, 2017. augusztus 27 - szeptember 15. időszakban szemeszter bérletjegy nélkül is elfogadható.
2017. szeptember 16. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát - a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni.
(*érvényes diákigazolvány: A 2017/2018. tanév első félévére, a szegedi felsőoktatási intézmények által már érvényesített diákigazolvány mellett, a felsőbb éves hallgatók esetében a 2016/2017. tanév második félévére érvényes matricával ellátott, de esetlegesen a 2017/2018. év első félévére még nem érvényesített (új érvényesítő címkével még nem rendelkező) diákigazolvány is érvényes 2017. október 31. napjáig. / 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 13.§ (4) (b) bekezdés.

Megj.: Tisztelettel hívjuk fel minden érintett figyelmét arra, hogy - az információnk szerint, a hallgatók között, szájhagyomány útján terjedő hír ellenére - a 2017, "tavaszi" szemeszter bérlet, 2017. július 5. napját követően, sem a nyári gyakorlatok ideje alatt, sem pedig ősszel, az új tanév kezdetének időszakában nem érvényes, utazásra nem jogosít!

~ Az első éves hallgatók az Egyetem által, kiadott Igazolás = ideiglenes diákigazolvány, vagy - állandó diákigazolvánnyal, plusz szemeszter bérlettel tudják igénybe venni a Szeged helyi közösségi közlekedés szolgáltatásait 2017. augusztus 27.-től.
Azon hallgatók, akik igazolással rendelkeznek az igazolás tulajdonjogának - személyazonosításra alkalmas személyazonosító igazolvány- útlevél- kártya formátumú jogosítvánnyal történő - igazolásával jogosultak a bérlet használatra.

A SZEMESZTER BÉRLETRE ELSŐDLEGESEN A HALLGATÓI AZONOSÍTÓ SZÁMOT CÉLSZERŰ FELTÜNTETNI.

2017. szeptember 16. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát - a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni."