Ehok logo

Hírek

FELHÍVÁS 2017/2018 I. FÉLÉVES RENDSZERES SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ- ÉS VÁROSI KÖZLEKEDÉSI BÉRLETPÁLYÁZATRA ELSŐÉVES HALLGATÓKNAK

 

Kedves Hallgatók!

Gratulálunk a sikeres felvételihez!

A Szegedi Tudományegyetem polgáraként számos támogatásra, ösztöndíjra lehettek jogosultak. Ebben az időszakban az alap-, mester-, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen elsőéves hallgatók, továbbá az előző félévben passzív és a most állami finanszírozású képzésre átsorolt felsőbbéves hallgatók pályázhatnak.

1. Rendszeres szociális ösztöndíj

Rendszeres szociális ösztöndíj támogatásra azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2016. november 23. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal és nyújtottak be/csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj kérelmi adatlapot a pályázati határidő lejártáig. Nem szükséges, hogy lezárt, pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Új, beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá az ösztöndíj kérelmi adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

2. Városi tanulóbérlet

Helyi közlekedési bérletre azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2016. november 23. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal és nyújtottak be/csatoltak városi tanulóbérlet igénylési adatlapot a pályázati határidő lejártáig. Nem szükséges, hogy lezárt pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Új, beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá a városi tanulóbérlet igénylési adatlapot! A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

[A részletes pályázati kiírás itt olvasható.]

A 2017/2018 I. féléves rendszeres szociális ösztöndíjra és városi tanulóbérletre vonatkozó pályázat beadását meghosszabbítjuk: 2017. AUGUSZTUS. 18. 10:00-TÓL 2017. AUGUSZTUS 30. 23:59-IG. A kollégiumi felvételi döntés ellen 2017 AUGUSZTUS 18-TÓL 2017. AUGUSZTUS 23-IG lehet fellebbezni.

Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen, a 62/546 688-as telefonszámon vagy személyesen az EHÖK irodán (6722, Szeged, Szentháromság utca 34.) a sztehap.hu-n jelzett ügyeleti időben.

Határidő hosszabbítás!

Az elsős hallgatók kollégiumi és rendszeres szociális támogatás, bérletigénylés benyújtási határidejét meghosszabbítottuk, a beadási határidő:

 2017. augusztus 13. 23:59-ig.

A pályázatokat a MODULO rendszerben kell benyújtani.

https://modulo.etr.u-szeged.hu/

 

Kép: szelektalok.hu

FELHÍVÁS 2017/2018 I. FÉLÉVES JUTTATÁSOKRA: rendszeres szociális támogatás, helyi közlekedési bérlet, elsőéves hallgatók kollégiumi felvétele

Kedves Hallgatók!

1. Rendszeres szociális ösztöndíj

Rendszeres szociális ösztöndíj támogatásra azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2016. november 23. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj kérelmi űrlapot a pályázati határidő lejártáig.
Nem szükséges, hogy lezárt, pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá az ösztöndíj kérelmi adatlapot!
A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

2. Városi tanulóbérlet

Helyi közlekedési bérletre azok a hallgatók pályázhatnak, akik rendelkeznek (2016. november 23. után benyújtott) általános szociális helyzetfelmérési adatlapon meghatározott szociális pontszámmal, és nyújtottak be/csatoltak városi tanulóbérlet igénylési adatlapot a pályázati határidő lejártáig.
Nem szükséges, hogy lezárt pontozott legyen az általános szociális helyzetfelmérő adatlap, csak véglegesített (Új, beadva) űrlap szükséges ahhoz, hogy csatolni lehessen hozzá a városi tanulóbérlet igénylési adatlapot!
A meghatározott pontszám a későbbiekben átkerül a csatolt űrlapokra.

3. Elsőéves hallgatók kollégiumi felvétele

A 2017/2018-as tanévre vonatkozó kollégiumi férőhely iránti kérelemmel kapcsolatos eljárás részleteiről a mellékletben tájékozódhattok!

A kollégiumi kérelem benyújtási határideje:

2017. július 27. 00:01-től, 2017. augusztus 10. 23:59-ig.

A rendszeres szociális támogatás, bérletigénylés benyújtási határideje:

2017. július 27. 00:01-től 2017. augusztus 10. 23:59-ig.

Fontos!

Aki rendelkezik 2016. november 23. után beadott, lezárt pontozott pályázattal, annak nem kötelező újra beadnia, elegendő ahhoz hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot/űrlapokat. elegendő ahhoz ÚJRA hozzácsatolni a kapcsolódó űrlapot/űrlapokat. Csatolt űrlapok nélkül, vagyis: (‘Rendszeres szociális ösztöndíj igénylés’, ‘Városi tanulóbérlet igénylés’, ‘Kollégiumi felvételi kérelem’) nélkül NEM LEHET SIKERES A PÁLYÁZAT!

Érdeklődni a jutter@ehok.u-szeged.hu email címen lehet!

 

Rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázatok - HIÁNYPÓTLÁS

Fontos!

A határidő csak azokra a hallgatókra vonatkozik, akik már adtak be általános szociális helyzetfelmérő pályázatot! Új általános szociális helyzetfelmérő adatlap beadására NINCS lehetőség! Akik még az általános szociális helyzetfelmérőjükhöz nem csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázati űrlapot, ugyaneddig a határidőig megtehetik. A rendszeres szociális ösztöndíj és tanulóbérlet pályázati adatlap csatolásának továbbra sem feltétele a lezárt, pontozott általános szociális helyzetfelmérő adatlap, elegendő, ha véglegesített. Az űrlapokat a pályázati időszak lezárta után összefrissíti a rendszer.

Az eredeti pályázati felhívás és a segédletek, mellékletek itt találhatóak.

„LOGÓT A TANÁRKÉPZŐ KÖZPONTNAK!” EGYETEMI LOGÓPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATOT NYÚJTHAT BE:
Az SZTE egyetemi hallgatói, dolgozói, illetve független szervezetek, grafikusok.
A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK FELTÉTELE:
A pályázó az általa 2017-ben készített saját alkotásával pályázhat. A pályázó a
pályamunka online feltöltésekor felelősséget vállal azért, hogy az általa
benyújtott pályamunkán szerepelő tartalom jogtulajdonával rendelkezik. A
benyújtott munka legyen alkalmas nagyméretű nyomtatásra is.
A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA:
A pályamunkát elektronikusan az szteehokttsz@gmail.com e-mail címre kell
elküldeni 2017. június 26-a és 2017. augusztus 18-a között. A mellékelt
adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát pdf-
vagy jpg-formátumban. Egy pályázó maximum 5 pályamunkát nyújthat be. A
fájlok elnevezésekor kérjük az alábbi formulát használni: (ékezet nélkül)
szerzőneve_logo01. Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mail
címüket a pályázati időszakban és azt követően az eredményhirdetésig
folyamatosan figyeljék! A zsűrizést követően minden pályázót értesítünk az
ünnepélyes eredményhirdetés helyszínéről és időpontjáról.
ÉRTÉKELÉS, ZSŰRIZÉS:
A pályamunkák értékelését, zsűrizését a Tanárképző Központ főigazgatója;
Forgács Tamás, főelőadója; Thékes Andrea, a karok főkoordinátorai, illetve a
képzés képviselői végzik.
DÍJAZÁS:
Nyertes pályázó: 20 000 Ft, SZTE Ajándékcsomag
Különdíj: SZTE Ajándékcsomag
AZ ESEMÉNY SZERVEZŐJE:
- SZTE TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT
- SZTE EHÖK TTSZ
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ SZAKMAI KÉRDÉSEKBEN:
Szabó Katalin

szteehokttsz@gmail.com
Fogadóóra:
Hétfő 13-15:00
Kedd 13-15:00
Péntek 10-14:00
6722, Szeged, Szentháromság utca 34.
 

Osztatlan Tanárképzés - GYIK

A csatolt dokumentum az osztatlan tanárképzéssel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket tartalmazza és válaszolja meg.

Rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázatok - HOSSZABBÍTÁS

Kedves Hallgatók!

Az SZTE EHÖK Elnökségének döntése értelmében a rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázatok hosszabítási időszaka a következő:

2017. május 31. 12:00 – 2017. június 23. 23:59

Fontos!

A kollégiumi űrlapok 2017. június 4. 23:59-ig csatolhatóak!!

A határidő nem csak azokra a hallgatókra vonatkozik, akik már adtak be általános szociális helyzetfelmérő pályázatot! Új általános szociális helyzetfelmérő adatlap beadására is van lehetőség! Akik még az általános szociális helyzetfelmérőjükhöz nem csatoltak rendszeres szociális ösztöndíj és városi tanulóbérlet pályázati űrlapot, ugyaneddig a határidőig megtehetik. A rendszeres szociális ösztöndíj és tanulóbérlet pályázati adatlap csatolásának továbbra sem feltétele a lezárt, pontozott általános szociális helyzetfelmérő adatlap, elegendő, ha véglegesített. Az űrlapokat a pályázati időszak lezárta után összefrissíti a rendszer.

Az eredeti pályázati felhívás és a segédletek, mellékletek ezen a linken találhatóak.
 

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázati kiírás

Pályázók köre

Az ösztöndíj neve 2017. februártól – a következő, 2017/2018. tanévi adományozástól kezdődően – nemzeti felsőoktatási ösztöndíj. A Kormányrendelet ezen ösztöndíjra vonatkozó részének módosításáig a „köztársasági ösztöndíj” elnevezés helyett az Nftv. rendelkezéseinek megfelelően „nemzeti felsőoktatási ösztöndíj” értendő.

Pályázati kiírás

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra pályázhatnak az intézmény államilag támogatott (ösztöndíjas, részösztöndíjas) illetve költségtérítéses (önköltséges), teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatói, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek és legalább 55 kreditet megszereztek.

Pályázati feltételek

- Kiemelkedő tanulmányi eredmény, illetőleg szakmai területen kimagasló munka a 2016/2017-es tanévben.

- A kiemelkedő tanulmányi eredmény értékelése során a hallgatónak a karon megállapított 100%-os tanulmányi eredmény legalább 90%-át kell teljesítenie.

A hallgatók teljesítményének értékelésekor a fentieken túl a közéleti, sport és egyéb tevékenység is figyelembe vehető legfeljebb az adott hallgató összteljesítményének 10%-áig. A hallgató összteljesítménye a tanulmányi eredménye, a szakmai teljesítménye valamint – a kar döntésétől függően – a közéleti, sport és egyéb tevékenységének összessége.

- Kizáró feltétel: a pályázati határidőben (2016/2017. tanév) felvett, de nem teljesített kötelező kurzus; - ha a hallgatóval szemben jogerős fegyelmi büntetést tartalmazó határozatot hoztak, a büntetés hatályának tartama alatt a hallgató nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra nem pályázhat.

Az ösztöndíj folyósítása

A 2017/2018. tanévre elnyert ösztöndíj csak a 2017/2018. tanévben folyósítható.

Pályázati eljárás

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2017. július 3. (hétfő) 11.59 óra.

Pályázni csak a pályázati űrlap kitöltésével lehet, mely az intézmény részletes értékelésének feltüntetésével és érvényesítésével együtt érvényes.

A köztársasági ösztöndíj pályázatokat kizárólag elektronikusan a Modulo (https://modulo.etr.u-szeged.hu/) felületen lehet benyújtani a pályázati űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával. A beadás helye a Szegedi Tudományegyetem elnevezésű virtuális iroda.

 

Párhuzamos pályázat - kiemelt tanulmányi ösztöndíj

 

nemzeti felsőoktatási ösztöndíjjal egyidejűleg nyújthatják be a hallgatók pályázatukat a kiemelt tanulmányi ösztöndíjra (a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra vonatkozó űrlapon).

A kiemelt tanulmányi ösztöndíj feltétele az elutasított nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázat. A további feltételek azonosak.

 

További részletek a csatolt pályázati kiírásban találhatók.

 

EHÖK Kutatási pályázat - HOSSZABBÍTÁS!

Tisztelt Hallgatók!

Az EHÖK által kiírt, "Kulturális kezdeményezések a Szegedi Tudományegyetemen és annak jogelődjein 1921-től" című pályázat módosult.

A pályázat menetében megszabott május 3-i határidőt meghosszabbítottuk a vizsgaidőszakra tekintettel, ennek megfelelően a kutatási tervek új beadási határideje 2017. július 1.

A kiértékelést követően a végső pályázatok új beadási határideje 2017. augusztus 31.

A módosított pályázati kiírás az alábbi csatolmányban olvasható.

Pályázati kiírás a Kulturális és Szabadidő-szervező Bizottság elnöki tisztségének betöltésére

A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a Kulturális és Szabadidőszervező Bizottság elnöki posztjára. A Szegedi Tudományegyetem bármely, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója jelentkezhet.

A pályázati anyag személyes leadásának határideje 2017. 06.02. 12:00, helyszíne az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Irodája (6722 Szeged, Szentháromság u. 34.).

A pályázathoz az alábbi mellékletek szükségesek:

- 2016/2017-es tanév, II. félévére vonatkozó aktív hallgató jogviszony igazolás

- önéletrajz

- motivációs levél

- féléves programterv

Leadási határidő: 2017. június 2. 12:00.

SZTE EHÖK

1 3 4 5 6 7 8 9 107 108