Ehok logo

Hírek

SZTE JGYPK HÖK Választások választási forduló eredménye

SZTE GTK HÖK Választások Választó fordulójának az eredménye

Nyílt napot tart az SZTE ÁOK

December 8-án 10 órától tartja nyílt napját a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara.

Az eseményen Prof. Dr. Sáry Gyula oktatási dékánhelyettes, Prof. Dr. Peták Ferenc Tudományos Diákköri Tanács titkára ismeretterjesztő előadásait hallhatják az érdeklődők.

Bemutatkozik a hallgatói önkormányzat és a hallgatói szakmai szervezetek, majd tájékoztatót tartanak a diákhitelről is, a SKILL Orvosi Készségfejlesztési Központ pedig bemutató foglalkozásokat tart. 

A rendezvény nem regisztrációköteles, szívesen várnak minden érdeklődőt.

SZTE EHÖK

Vizsgaidőszakban is látogathatóak a rendszeres sportfoglalkozások

A meghirdetett rendszeres sportfoglalkozások a vizsgaidőszakban is működnek.

Helyszín és időpont információ a csatolmányban.

SZTE EHÖK

Karácsonyi játék és élelmiszergyűjtést szervez az SZTE ETSZK HÖK

Karácsonyi játék és élelmiszergyűjtést szervez a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Hallgatói Önkormányzata a Mosolykommandó Alapítvánnyal karöltve.

A Mosolykommandó Alapítványt 2015-ben szegedi fiatalok alapították, abból a célból, hogy társadalmi felelősségvállalással, betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából önkéntes munkát végezzenek. 

A tavalyi évben a Mosolykommandó Alapítvány karácsony előtt 80 rászoruló családot látogatott és ajándékozott meg az összegyűjtött adományokból. 
Idén hozzájuk csatlakozik az ETSZK HÖK, hogy segítsenek nekik a gyűjtésben, ezzel minél több nélkülöző családba igyekeznek elhozni a boldogságot. 

A gyűjtés december 4-től december 17-ig tart.

További információ:

https://www.facebook.com/events/609545989474404/

SZTE EHÖK
 

Az SZTE TTIK és a ZMK HÖK is adományt gyűjt

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai, valamint a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának testülete is adománygyűjtést szervezett a Karitáció Alapítvánnyal karöltve.

Mint már korábban írtuk, a Karitáció Alapítvány a szociális, családsegítő, kulturális, egészségvédelmi és gyógyító tevékenységét közhasznú jelleggel működteti. Egész évben segítő programokkal teszik a nélkülözők életét könnyebbé, boldogabbá. Az alapítvány egyik nagy sikere a Bohócdoktor Mozgalom, ami már 2008 óta működik. Segítő tevékenységükkel minden héten más más kórházakban varázsolnak mosolyt a gyermekek arcára. 

Tavaly a ZMK HÖK szintén együttműködött az alapítvánnyal, akkor ruhagyűjtést szerveztek, amely hatalmas sikerrel zárult. A legutóbbi eredményeken felbuzdulva döntöttek úgy, hogy idén összefognak a TTIK HÖK tagjaival is, így remélve még több felajánlást a rászorulók javára.

Idén tartós élelmiszert, játékokat, ruhát lehet eljuttatni a HÖK-ökön és az alapítványon keresztül a rászorulóknak.

A gyűjtés zárásaként jótékonysági koncertet adnak a Zeneművészeti Kar hallgatói december 11-én 18 órától a ZMK Fricsay-hangevrsenytermében.

További információ a mellékletben.

SZTE EHÖK

SZTE DÖK Választások jelölő fordulójának az eredménye

HVG felsőoktatási rangsora: dobogós az SZTE

Kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem a HVG felsőoktatási rangsorán. Az elmúlt évhez hasonlóan az összetett intézményi rangsorban a második helyet érte el az SZTE. Ezen a listán csak az ELTE előzi meg a szegedi intézményt, vagyis a vidéki egyetemek rangsorában a Szegedi Tudományegyetem a legjobb. Oktatói kiválóság alapján az SZTE a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. helyen szerepel.

A HVG listáját a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján állították össze. Figyelembe vették például a nappali alap- és osztatlan képzésekre első helyen jelentkezők számát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért elsőévesek számát. Az oktatói kiválóságot a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó nappali tagozatos hallgatók száma, valamint az MTA-címekkel rendelkező oktatók aránya alapján állapították meg.

SZTE EHÖK

SZTE GTK HÖK Választás Jelölő fordulójának az ereménye

SZTE JGYPK HÖK Választás Jelölő fordulójának az eredménye

1 3 4 5 6 7 8 9 148 149