Ehok logo

EHÖK SE

Átszervezés alatt

                                                                                                   ehokseszte@gmail.com

www.ehokse.hu

A SZTE hallgatói a legtöbb sportágban több országosan kiemelkedő sporteredménnyel büszkélkedhetnek. Érdekes, hogy nem csak a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar sportszakosai ők, hanem a közel harmincezer hallgató közül még nagyon sokan mások is sportolnak. A sportolást a hallgatók többnyire már középiskolai tanulmányaik alatt elkezdték, majd egyetem alatt is folytatták, illetve folytatják.

Videó
Az SZTE EHÖK SE bemutatkozó videója

A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata Török Márk elnök indítványára létrehozta az SZTE EHÖK Sport Egyesületét, ezáltal jogi hátteret biztosítva az országos szövetségek bajnokságaiba való nevezésre, csapatszállításra, mezkészítésre, a szponzorok sikeres felkutatására és a szponzoráció fogadására.

Jelenleg 13 szakosztályunk van: küzdősport, rögbi, futsal, flag football, cheerleaders, testépítés, férfi és női vízilabda, férfi és női kézilabda, valamint férfi és női röplabda.
A szakosztályok önálló edzéseket tartanak és a pályabérlés is megoldott: a csapatoknak a támogatók révén lehetőségük országos versenyeken való részvételre is.

Elsődleges célunk az, hogy lehetőséget biztosítsunk a SZTE hallgatóinak, hogy olyan keretek között sportolhatnak, amely biztosítja számukra a versenyekre való nevezéshez szükséges jogi és intézményi hátteret. Szeretnénk a hallgatóknak lehetőséget nyújtani, hogy megmutathassák: nem csak a tudományokban, hanem a sportban is kiemelkedően teljesítenek. Természetesen a végső cél az országos sikerek elérése, illetve az, hogy az egyéni szegedi sportolók egy csapatba tartozhassanak.