Ehok logo

Rendezvényszervező Bizottság

 

Telefon:
62/546-691

E-mail
rb@ehok.u-szeged.hu

Fogadóóra
Előzetes email-ben történt egyeztetés alapján.

A SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának Rendezvényszervező Bizottsága (EHÖK RB) egyetemi szintű hallgatói programok szervezéséért felel. A bizottság célja a meglévő és nagy sikereknek örvendő 3 egyetemi fesztivál ( Welcome Camp / Összegyetemi Gólyabál / Szegedi Egyetemi Napok ) folyamatos bővítése és fejlesztése, valamint ezek mellett az RB folyamatosan azon munkálkodik, hogy újabb nagy volumenű és extravagáns rendezvények jöhessenek létre.

WELCOME CAMP / Összegyetemi Gólyatábor

2011-ben hagyományteremtő céllal került megrendezésre az I. Összegyetemi Gólyatábor. Mindösszesen 3 év elteltével a gólyatábori imázsát túllépve, Szeged – Kelet-Magyarország fesztivál-fővárosának – elsővonalas rendezvényei közé emelkedett. Felnőtt a feladathoz, hogy immáron nem „csak” az újdonsült és a régimotoros egyetemisták köreiben érjen el sikereket, hanem az idősebb generációk és a külföldiek érdeklődését is felkeltse.

Ezt remekül mutatja a folyamatos helyszínbővítés, mely újabb zenei stílusok megjelenését, valamint egyre több nemzetközileg is elismert előadó és zenekar fellépését eredményezte. A nemzetközi hírességek közül több német és brit elektronikus zenei guru, de az ausztrál Pendulum is helyet kapott a rendezvényen. A 2016-os év nagy dobása: a brit x-faktor nyertese: James Arthur produkciója jelentette.

Mára szeptember első hétvégéje vált a szegediek igazi évnyitójává, hiszen mi más mutatja meg az egyetemi élet és Szeged szépségét, mint egy, az egész országban egyedülálló „WELCOME” fesztivál.

The Welcome Camp: https://www.facebook.com/osszgt/videos/286996295019346/

SZEGEDI EGYETEMI NAPOK / Suniversity Days

2014-ben indult útjára a fesztiválszezon nyitányaként, a Szegedi Egyetemi Napok névre keresztelt rendezvény, becenevén a SZEN. Azóta 3 alkalommal is bizonyította, hogy az Összegyetemi Gólyatáborhoz hasonlóan népszerűségnek örvend az egyetemi hallgatókon túl, az alternatív szórakozási lehetőséget kereső szegedieknek is, korosztálytól függetlenül.

A korábbi események hangulatát a magyar könnyűzenei paletta olyan neves alakjai alapozták meg, mint a PunnanyMassif, Magna Cum Laude, Majka, Brains, Irie Maffia és a 30y.

Az esti órákban kezdődő koncertek után a hajnalig tartó bulié a főszerep, ahol többek között Andro, Julia Carpenter és Dj Palotai állt a lemezjátszók mögött. Első alkalommal közel 4500-5000 érdeklődő látogatott el a háromnapos eseményre. A második évben 14.000-re, ezt követően pedig 20.000-re emelkedett a vendégéjek száma. A színvonal emelésének részét képezi a folyamatos délutáni programok bevonása – legyen szó sportot vagy kikapcsolódást szolgáló lehetőségekről -, ezáltal eleget téve az egyetemi napok és a fesztivál „feeling” megteremtésének egyaránt.

Összegyetemi Gólyabál / The Freshmen Prom

A szegedi báli hagyományok több évtizedes múltra tekintenek vissza. A kari bálok már régóta az egyetem és a város legszínvonalasabb rendezvényei. 1996 óta az egész egyetemet összefogó, a báli szezon nyitányaként szolgáló Összegyetemi Gólyabál is megrendezésre kerül nagy érdeklődés mellett a Szegedi Tudományegyetem elsőévesei számára, ahol több népszerű, országos hírű zenekar és DJ szolgáltatja a talpalávalót.

A bál különleges ötvözete a standard báli hangulatnak, valamint a könnyűzenei fesztiváloknak.

A hagyományoknak megfelelően és innovatív ötletekkel alakítjuk ki a programstruktúrát és a bál arculatát, így kínálva igényes szórakozást a résztvevőknek. A rendezvény állandó programja a rektori nyitóbeszéd, az elsőéves hallgatók nyitótánca, a „bűnbarlang” és a Bálkirálynő/Bálkirályválasztás.

A 2015-ben újjászületett rendezvényen, a korábbiaknál elegánsabb környezetben, a városi sportcsarnokban került megrendezésre 3000 bálozóval valamint Szabó Balázs-bandája és a Punnany Massif közreműködésével.

Az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának munkáját külső támogatók, szponzorok és a kari hallgatói önkormányzatok is segítik.

Ha szeretnél részt venni az egyetem hallgatói életének szervezésében, ha úgy érzed van egy jó programötleted, bátran keress fel minket az rkb@ehok.u-szeged.hu e-mail címen, vagy az SZTE EHÖK Irodán.

 

https://www.facebook.com/osszgt/

https://www.facebook.com/sztegolyabal/

https://www.facebook.com/szegediegyeteminapok/